tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott felnőttképzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlati képzése

Kérdés: Milyen jövedelemnek minősül a felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlati idejére fizetett havi 25 000 forint összegű juttatás? Milyen közterheket kell megfizetni a kifizetett összeg után? A gyakorlati foglalkoztatást biztosító cég együttműködési megállapodást kötött az iskolával, de a tanulókkal nem tud szerződést kötni, mert felnőttoktatásra nem terjed ki a Szak-tv. Milyen jogviszonyban tarthatja nyilván az iskola a tanulókat, és hogyan tudja bejelenteni őket a T1041-es nyomtatványon?
Részlet a válaszból: […]intézménnyel kötött együttműködési megállapodás alapján kerül sor, így biztosítási és járulékfizetési, valamint bejelentési kötelezettség fel sem merülhet. Sajnos az említett juttatást az Szja-tv. 3. 72. ponja e) vagy f) pontja alapján nem tekinthetjük adóterhet nem viselő járandóságnak, így az általános - az összevont adóalapba tartozó egyéb jövedelemre vonatkozó
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3111

2. találat: Személyijövedelemadó-kedvezmény

Kérdés: Érvényesítheti-e egy egyéni vállalkozó vagy egy kft. tagja a 30 százalékos személyijövedelemadó-kedvezményt abban az esetben, ha felnőttképzésben vesz részt?
Részlet a válaszból: […]vizsgadíjat is, 30 százaléka. Az adókedvezményt a felnőttképzésben részt vevő magánszemély, házastársa, szülője, nagyszülője vagy testvére veheti igénybe. A kedvezmény mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy egyéni vállalkozóként vagy kft.-tagként dolgozik. Ugyanakkor tisztázni kell, hogy a felnőttképzés adókedvezménye - mint minden más adókedvezmény - csak az összevont adóalap adójával szemben érvényesíthető. Az egyéni vállalkozó öszszevonandó jövedelme[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. december 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 466
Kapcsolódó tárgyszavak: ,