tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felmentési védelem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Létszámleépítés bejelentése GYES-ben részesülő munkavállaló esetében

Kérdés: Milyen dátummal szűnhet meg a dolgozó munkaviszonya, mikor és hogyan közölhető a megszüntetés abban az esetben, ha a munkavállaló közalkalmazotti jogviszonya 1992-ben kezdődött, 1999. szeptember 1-jén került az intézményhez, két gyermeket szült, 2002. április 18-án és 2006. március 20-án, a két szülés között szabadságon, majd táppénzen volt, és jelenleg GYES-ben részesül?
Részlet a válaszból: […]munkáltató számára előírja a másik betöltetlen munkakör felajánlásának lehetőségéről szóló írásbeli tájékoztatás kötelezettségét. Továbbá előír tájékoztatási kötelezettséget arról a lehetőségről is, hogy létszámcsökkentést elrendelő döntés esetén nem szüntethető meg azoknak az azonos munkakört betöltő közalkalmazottaknak a jogviszonya, akik együttesen írásban, egy nyilatkozatba foglaltan kérik kinevezésükben a munkaidő mértékének olyan tartalmú módosítását, hogy munkaidejük együttes mértéke ne haladja meg a tervezett felmentéssel esetlegesen érintett közalkalmazotti létszámhoz kapcsolódó, a kérelem benyújtásakor érvényes munkaidő mértékének a felét. A felmentési védelem fennállása szempontjából e tájékoztatások közlésének az időpontja az irányadó. Tehát ha a védelemre egyébként okot adó körülmény e tájékoztatások közlését követően áll be, úgy a felmentési védelem nem illeti meg a közalkalmazottat. Amennyiben a felmentésre csoportos létszámleépítés keretében kerül sor, a munkáltató az érintett közalkalmazottat a csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó döntéséről a felmentés közlését megelőzően legalább 30 nappal tájékoztatja. A munkakör-felajánlási lehetőségről ezzel egyidejűleg ad tájékoztatást a munkáltató, míg a munkaidőre vonatkozó kinevezésmódosítási lehetőségről e tájékoztatást megelőzően köteles tájékoztatni az érintett közalkalmazottakat. Csoportos létszámleépítés esetén a védelemnek a csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó döntésről szóló tájékoztatás közlésének időpontjában kell fennállnia. Ez alól mintegy kivételt képez, amikor a kinevezés módosításának lehetőségéről[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2105
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,