tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott európai uniós forrásból finanszírozott oktatási program tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Európai uniós forrásból folyósított adómentes juttatás

Kérdés: Helyesen jár el a kifizető, ha az Szja-tv. 1. számú mellékletének 4.7. c) pontja szerint, európai uniós forrásból finanszírozott, nemzetközi oktatási, képzési program keretében, belföldi személy részére folyósított adómentes juttatásból nem vonja le az egyéni járulékokat, illetve nem fizeti meg az ehót sem?
Részlet a válaszból: […]keretében belföldi és külföldi magánszemélyek részére folyósított ösztöndíj, egyéb juttatás, nyújtott kedvezmény adómentes bevétel.Ez - főszabály szerint - azt jelenti, hogy az említett juttatás nem alapja a szociális hozzájárulási adónak, semmilyen járuléknak, illetve az egészségügyi hozzájárulásnak sem.A teljesség kedvéért azonban meg kell jegyeznünk, hogy amennyiben az adómentes jövedelem a Tbj-tv. szerinti biztosítási kötelezettséggel járó (illetve a 2011. évi CLVI. tv. szerint adófizetési kötelezettséget[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. március 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4331