tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott EU-tagállamban dolgozó vállalkozó tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Külföldön dolgozó tulajdonos ügyvezető járulékai

Kérdés: Kell-e járulékot fizetni egy társas vállalkozás tulajdonos ügyvezetője után, aki évente 190 napot Máltán dolgozik, és ott szerez jövedelmet? A kft. jelenleg semmilyen tevékenységet nem végez.
Részlet a válaszból: […]állam. Ez a felvetett probléma szempontjából azért fontos, mert a 883/2004/EK rendelet egyik alapelve, hogy az uniós polgárok egyidejűleg csak EGT-tagállamban lehetnek biztosítottak. Az említett EK rendelet 13. cikkének (3) bekezdése értelmében amennyiben az uniós jog hatálya alá tartozó munkavállaló egy másik tagállamban vállalkozó, akkor abban az államban terjed ki rá a biztosítás, ahol munkavállalóként dolgozik. Tehát amennyiben a kérdésben említett társas vállalkozó Máltán munkaviszonyban áll, és ez alapján biztosított, amit A1-es igazolással bizonyítani is tud, akkor <br> Magyarországon nem terjed ki rá a biztosítás, és ennek megfelelően nem terheli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. november 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3911