tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott étkezőhelyi vendéglátás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkahelyi étkeztetés

Kérdés: Hogyan valósulhat meg a béren kívüli juttatásnak minősülő munkahelyi étkeztetés 2012. január 1-jétől a munkáltató telephelyén működő étkezőhelyen abban az esetben, ha az étterem üzemeltetője nem bocsát ki utalványt? Minden egyes magánszemélynek kérnie kell egy cégnévre szóló számlát az étteremtől?
Részlet a válaszból: […](üzemi) étkezőhelyen az említett értékben és célra felhasználható - a munkáltató vagy az étkezőhelyet üzemeltető személy által kibocsátott - utalványt, elektronikus adathordozót is]..." A rendelkezés alapján a béren kívüli juttatás utalvány kibocsátásával akkor lehetséges, ha a munkáltató telephelyén működő munkahelyi étkezőhelyet kizárólag az adott munkáltató munkavállalói veszik igénybe. Ha a munkáltató telephelyén működő munkahelyi étkezőhelyet - akár alkalmilag is - a munkavállalókon kívüli személy is igénybe veszi/veheti, akkor a természetbeni étkezési utalvány kibocsátásával béren kívüli juttatásként nem adható. Ugyanakkor bármely olyan elszámolási rendszer alkalmazható, amellyel alkalmasan meghatározható a munkavállaló által elfogyasztott étel, illetve a munkáltató által biztosított étkezés értéke. Ennek egyik lehetséges, de nem egyetlen módszere lehet,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3687

2. találat: Étkezési hozzájárulás

Kérdés: Egy cég munkavállalói étkezőhelyi vendéglátás keretében veszik igénybe az étkezési hozzájárulást (havi 6000 forint). Szabályozott-e, hogy egy munkanapon csak egyszeri alkalommal fogyasztható meleg étel?
Részlet a válaszból: […]étkezőhelyi vendéglátás, munkahelyi étkeztetés, közétkeztetés nyújtása révén juttatott bevételnek a havi 6000 forintot meg nem haladó része. Az Szja-tv. semmilyen feltételt nem fűz az étel elfogyasztásának helye, időpontja, gyakorisága tekintetében. Ezért
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 808