tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott erdőbirtokossági társulat vezető tisztségviselője tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Erdőbirtokossági társulat vezető tisztségviselője

Kérdés: Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozónak minősül egy erdőbirtokossági társulat nyugdíjas vezető tisztségviselője? Be kell jelenteni a NAV-hoz a vezető tisztségviselő jogviszonyát, illetve kötelezett egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére?
Részlet a válaszból: […]folytató társas vállalkozókra a Tbj-tv. 39. §-a (1) bekezdésében előírt egészségügyiszolgáltatásijárulék-fizetési kötelezettséget sem kell a társulatnak teljesítenie. A saját jogú nyugdíjas személy egyébként pusztán e jogállására tekintettel a Tbj-tv. 16. §-a (1) bekezdésének b) pontja alapján egészségügyi szolgáltatásra jogosult, ezért saját maga után külön egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie nem kell. Az erdőbirtokossági társulat vezető tisztségviselője a Tbj-tv. 5. §-ának (2) bekezdése értelmében munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében munkát végző személynek minősül, és biztosítási kötelezettség alá tartozik, feltéve hogy a tárgyhavi járulékalapot képező jövedelemnek minősülő tiszteletdíja (díjazása) eléri a minimálbér harminc százalékát (30 450 forintot), illetőleg naptári napokra annak harmincadrészét (1015 forintot). A biztosításra előírt összeghatárt elérő tiszteletdíj esetén a nyugdíjas tisztségviselőt a 'T1041 típusú nyomtatványon a NAV-hoz be kell jelenteni, és díjazásából[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. november 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4574