tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott embléma tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Árubemutatón viselt ruhanemű közterhei

Kérdés: Egy kereskedelmi kft. különféle árubemutatókra inget és blúzt vásárolt, amelyeken szerepel a cég emblémája. Ezeket a ruhadarabokat a bemutató végeztével egy raktárban helyezik el, és csak akkor veszik újra elő, ha újabb bemutató válik aktuálissá. Nem biztos, hogy a következő alkalommal ugyanaz a munkavállaló viseli ugyanazt a ruhát. Természetbeni juttatásnak minősül-e ez, és van-e utána fizetési kötelezettség?
Részlet a válaszból: […]feltételeként biztosít, ideértve a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételeinek a munkavédelemről szóló törvény előírásai szerint a munkáltató felelősségi körébe tartozó biztosítását is. Ha az említett feladat(ok) ellátására tekintettel történő hasznosítás, használat, igénybevétel mellett valamely dolog, szolgáltatás személyes szükséglet kielégítésére is alkalmas, és/vagy egyébként a magáncélú hasznosítás, használat, igénybevétel nem zárható ki, a magánszemély adóköteles bevételt csak abban az esetben szerez, ha e törvény a hasznosítást, használatot, igénybevételt vagy annak lehetőségét adóztatható körülményként határozza meg." Továbbra is hatályban vannak az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.24., illetve 9.2 pontjai, amelyek a munkáltató által a munkavállaló magánszemélynek adott munkaruházati termék adómentességéről rendelkeznek. Az adómentességi szabály lényegében a munkavégzés feltételeként biztosított ruházatokat mentesíti az adózás alól azzal, hogy azok magáncélú használatra nem alkalmasak. Ugyanakkor a hivatkozott 4. § (1) bekezdés kiterjeszti - a munkavégzés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. február 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 937
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,