tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások szerződés lejárta után tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Passzív táppénz időtartama

Kérdés: Meddig jogosult passzív táppénzre az a munkavállaló, aki 2010. március 1-jén lépett be jelenlegi munkahelyére, 2010. május 29-től folyamatosan táppénzben részesül, mert 2010. június végén megműtötték, és a határozott idejű munkaszerződése 2010. július 31-ig szól? Milyen ellátásra lesz jogosult a táppénz lejárta után? Milyen adatok és nyomtatványok szükségesek a leszázalékolásához? A dolgozó 2009. január 1-jétől augusztus 31-ig folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, 2009. szeptembertől munkanélküli-segélyen volt, és 2009 decemberében már volt egy gerincsérvműtétje, azután 2010-ben rendelkezésre állási támogatást kapott.
Részlet a válaszból: […]napot kimerített, így legfeljebb további 27 napig illeti meg az ellátás. Ezt követően méltányosságból igényelhet táppénzt. Amennyiben nem kapja meg a méltányossági táppénzt, illetve az is lejár, és munkát végezni a továbbiakban nem tud, rokkantsági nyugdíjat igényelhet. A rokkantságinyugdíj-jogosultság elismerése, illetve a rokkantsági nyugdíj megállapítása iránti igényt az erre a célra rendszeresített ONYF. 3515-270/D. jelű igénybejelentő lapon, vagy a K26 számú űrlapon, valamint az ONYF. 3515-278. jelű (N16 számú) nyilatkozat kitöltésével a kérelmező a lakóhelye szerint illetékes regionális nyugdíj-biztosítási igazgatási szervnél nyújthatja be, személyesen vagy postai úton. Az igénybejelentéskor a kérelmezőnek csatolnia kell - az egészségi állapotára, gyógykezelésére, rehabilitációjára vonatkozó összefoglaló adatokat tartalmazó, a háziorvostól, kezelőorvostól beszerezhető véleményt ("Beutaló"), - az egészségügyi ellátásról szóló zárójelentés(eke)t, ha korábban ilyen ellátás(ok)ban részesült, - amennyiben az igény[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. szeptember 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3093