tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások örökbefogadás esetén tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ellátások örökbefogadás esetén

Kérdés: Jogosult örökbefogadói díjra az anya, aki 2020. január 6-án örökbefogadási szándékkal vitte haza 2019. december 28-án született gyermekét? Az örökbefogadással kapcsolatos papírok rendben vannak.
Részlet a válaszból: […]foglaltak alapján csecsemőgondozási díjra jogosult az a nő is, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, mégpedig a gondozásba vétel napjától a gyermek születését követő 168. napig. Tehát a dolgozó mint örökbe fogadó jogosult a csecsemőgondozási díjra.Az örökbe fogadó anyát az Mt. 127. §-ában foglaltak alapján szülési szabadság, a 128. §-ban foglaltak szerint pedig a gyermek 3. életévének betöltéséig fizetés nélküli szabadság is megilleti.Az anya a csecsemőgondozási díj lejártát követően az Eb-tv. 42/A. §-ában foglaltak értelmében gyermekgondozási díjra is jogosult a gyermek 2. életévének betöltéséig.Tény, hogy 2020. január 1-jétől bevezetésre került az örökbefogadói díj. Örökbefogadói díjra az a biztosított jogosult, aki a 2. életévét betöltött gyermeket (ikergyermek esetén a 3. életévüket[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6340
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,