tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások munkáltató megszűnése esetén tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ellátások munkáltató jogutód nélküli megszűnése esetén

Kérdés: Milyen ellátásra lesz jogosult az a munkavállaló, aki 5 éve dolgozott egy cégnél, amely 2016. június 30-án jogutód nélkül megszűnt, így a dolgozó munkaviszonya is megszűnt, de 2016. április 13-tól munkahelyi baleset következtében keresőképtelensége miatt táppénzben részesül, 2016. augusztus 29-re ismételt műtétre van előjegyezve, és a második gyermekét 2016. október 10-re várja?
Részlet a válaszból: […]ellátásra az jogosult, aki a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt, és a biztosítás tartama alatt, vagy annak megszűnését követő 42 napon belül, vagy a biztosítás megszűnését követő 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának a tartama alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül szül, azaz van passzív jogosultsága.A jogosultságot tehát befolyásolja, hogy a műtétet követően még meddig lesz az üzemi balesete következtében keresőképtelen, meddig lesz baleseti táppénzre jogosult.Ha a baleseti táppénz folyósításának időtartama alatt szül, akkor a szülés napjától választhat, hogy melyik ellátást akarja igénybe venni, továbbra is a baleseti táppénzt, vagy inkább a csecsemőgondozási díjat. Amennyiben viszont a baleseti táppénz folyósításának megszűnését követő 28 napon belül szül, még mindig jogosult csecsemőgondozási díjra.Amennyiben a baleseti táppénz[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5148
Kapcsolódó összes tárgyszó: