tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások jövedelempótléka tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: TGYÁS-on és GYED-en lévők jövedelempótléka

Kérdés: Ki kompenzálja a TGYÁS-on és a GYED-en lévők számára az adójóváírás összegét, ha az ellátásokat egy társadalombiztosítási kifizetőhely fizeti? Az ellátás összege 2012-ben változatlan, de az adójóváírás elmaradása miatt kevesebb lesz a kifizetendő.
Részlet a válaszból: […]kifizetett jövedelempótlék összegét a kifizetőhelynek a kifizetőhelyi elszámolásban elkülönített soron kell elszámolni, melyet az egészségbiztosítási szerv az adott havi elszámolásban feltüntetett összeg utalásával egyidejűleg folyósít a kifizetőhely részére. Jövedelempótlék azok részére jár, akik 2011. de­cember 31-én már és 2012. január 1-jén még ugyanazon pénzbeli ellátásban részesülnek. Ha a 2011. december 31-én és 2012. január 1-jén terhességi-gyermekágyi segélyben részesülőt megilleti a jövedelempótlék, de 2012. március 10-től gyermekgondozási díjat fog igényelni, a gyermekgondozási díjhoz már nem jár részére jövedelempótlék. Nem jogosult az igénylő jövedelempótlékra, ha az Szja-tv. 29/A. §-ában és 29/B. §-ában foglalt családi kedvezményt 206 250 forintot elérően vagy azt meghaladóan érvényesít, 2011. évre vonatkozóan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3660
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,