tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elismert munkavállalói értékpapír-juttatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Külföldi anyacég által juttatott munkavállalói értékpapír

Kérdés: Az anyacégnek vagy a leányvállalatnak van bejelentési kötelezettsége a NAV-hoz abban az esetben, ha a külföldi anyacég a magyarországi leányvállalatánál dolgozó munkavállalóknak részvényt juttat? Hogyan lehet adómentesen juttatni részvényt a dolgozóknak ebben az esetben, milyen feltételeknek kell megfelelni?
Részlet a válaszból: […]jövedelem keletkezik, a 15 százalék személyi jövedelemadó mellett csak a hozzájárulás-fizetési kötelezettség felső határáig kell megfizetni a 14 százalék egészségügyi hozzájárulást. Az általános szabálytól eltérően azonban az ily módon keletkezett árfolyamnyereség nem adómentes, ha az értékpapírt tőzsdei ügyletben értékesítették.Ha a juttatási program feltételei nem teljesülnek, akkor ez módosítja az adóztatást. Az értékpapír megszerzésekor a munkaviszonyból származó jövedelemre vonatkozó szabályok szerint kell az adót megfizetni. Ugyancsak munkaviszonyból származó jövedelem keletkezik, ha a kiszámított jövedelem meghaladja az egymillió forintot.Mivel az adófizetési kötelezettség nem az általános szabály szerint a szerzéskor, hanem az elidegenítéskor keletkezik, a juttatáshoz nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettség is kapcsolódik. Az adatszolgáltatást a K70-es nyomtatványon kell teljesíteni.Adatszolgáltatásra és bejelentésre a letétkezelő kötelezett, illetve ha a letétkezelő külföldi befektetési szolgáltató, a program szervezője szolgáltat adatot, amikor a magánszemély javára egyéni letétként történő értékpapír őrzését megszünteti, illetve az új letétkezelő, amely a kedvezményezett magánszemély javára egyedi letétbe történő elhelyezés miatt kapja meg az értékpapírt.A program szervezőjének az értékpapír magyar-országi juttatását a program alapján megszervező gazdasági társaság,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5475