tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eho alapja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Nem pénzben adott vagyoni érték eho-kötelezettsége

Kérdés: Hogyan kell meghatározni az eho alapját a béren kívüli juttatásnak nem minősülő nem pénzben adott vagyoni érték esetén?
Részlet a válaszból: […]azok a juttatások, amelyek az Szja-tv. 70. és 71. §-aiban vannak felsorolva. A 70. § tartalmazza a béren kívüli juttatásnak nem minősülő juttatásokat, a 71. § pedig a béren kívüli juttatásokat. Az Szja-tv. 69. §-a értelmében ezen juttatások adójának alapja a jövedelem 1,19-szerese. Jövedelemnek minősül a juttatás értéke, ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott termék, szolgáltatás esetén annak szokásos piaci értéke, illetőleg abból az a rész, amelyet a magánszemély nem köteles megfizetni. Az Eho-tv. 5. § (1) bekezdés g) pontja alapján nem keletkezik százalékos egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség az Szja-tv. 71. §-ában szabályozott béren kívüli juttatások után. A béren kívüli juttatásnak nem minősülő, kifizetői adófizetés mellett adható nem pénzben adott vagyoni érték után az Eho-tv. 3. § (1) bekezdés a) pont ba) alpont szerint 27 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. december 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3192