tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyéni vállalkozó alkalmazottja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Vállalkozói tevékenység folytatása társadalombiztosítási ellátások alatt

Kérdés: Folytathatja a vállalkozói tevékenységet az alkalmazottja révén egy eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó táppénz, TGYÁS, illetve GYED ideje alatt? A vállalkozó rendelkezik heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal.
Részlet a válaszból: […]a szövetkezet tagjaként vagy egyéni vállalkozóként, illetőleg társas vállalkozás vagy egyéni cég tagjaként folytatott - személyes közreműködést igénylő - tevékenység is.Ez tehát azt jelenti, hogy az egyéni vállalkozó a terhességi-gyermekágyi segély, GYED, illetve GYES mellett a gyermek egyéves koráig nem folytathatja személyesen a tevékenységét. Tehát a vállalkozásnak nem lehet bevétele, illetve bevétel esetén kell, hogy legyen alkalmazottja. Emellett az egyéni vállalkozónak értelemszerűen nem lehet kivétje. A vállalkozás viszont az alkalmazott(ak) révén természetesen működhet.Ami a járulékfizetést illeti: az említett vállalkozó a szülési szabadság és az azt követő fizetés nélküli szabadság tartama alatt nyilvánvalóan nem rendelkezik heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonnyal.Ebből viszont egyenesen következik,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3975