tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyéni vállalkozás két uniós tagállamban tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyéni vállalkozás két uniós tagállamban

Kérdés: Kérhet Magyarországon egyéni vállalkozói igazolványt az a személy, aki Szlovákiában már rendelkezik egy biztosítási kötelezettséggel járó egyéni vállalkozói jogviszonnyal? Milyen járulékfizetési kötelezettsége keletkezik ez alapján Magyarországon? Milyen igazolást kell kérnie a szlovák biztosításról?
Részlet a válaszból: […]legfeljebb az vetődhet fel, hogy Szlovákiában vagy Magyarországon terjed-e ki rá a biztosítás.Az említett Rendelet 13. cikke értelmében, aki két vagy több tagállamban szokásosan önálló vállalkozóként tevékenykedik, a következők hatálya alá tartozik:- a lakóhely szerinti tagállam jogszabályai, ha tevékenységének jelentős részét abban a tagállamban végzi; vagy- annak a tagállamnak a jogszabályai, amelyben a személy tevékenységeinek központi érdekeltsége található, ha nem azon tagállamoknak az egyikében rendelkezik lakóhellyel, amelyben a tevékenység jelentős részét végzi.Tehát elsődlegesen azt kell tisztázni, hogy az említett vállalkozónak melyik országban található a lakóhelye. Amennyiben a lakóhelye szerinti tagállamban a vállalkozásból származó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. november 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3913