tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségügyiszolgáltatásijárulék-tartozás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egészségügyiszolgáltatásijárulék- tartozás

Kérdés: Van bármilyen következménye az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot illetően annak, ha az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett magánszemély nehéz anyagi helyzete miatt nem tudja fizetni rendszeresen a járulékot, és hátralékot halmoz fel?
Részlet a válaszból: […]jogosultság - nem szabja az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság feltételéül a járulék pontos időben történő megfizetését.A Tbj-tv. említett jogszabályi helye alapján az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére bejelentkezett személy jogviszonya az egészségügyi szolgáltatás vonatkozásában tehát rendezett, a járuléktartozás összege és az ehhez kapcsolódó NAV-intézkedések ezt nem érintik.A kérdésben utal arra, hogy az érintett személy az anyagi helyzete miatt nem képes minden hónapban fizetni a járulékokat. Ezzel összefüggésben felhívjuk a figyelmet a Tbj-tv. 16. §-a (1) bekezdésének o) pontjára, amely alapján (egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése nélkül is) jogosult egészségügyi szolgáltatásra, aki a Szoc-tv. 54. §-a szerint szociálisan rászorult. Az erre vonatkozó hatósági bizonyítványt a lakóhely szerint illetékes[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. december 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5607
Kapcsolódó összes tárgyszó: