tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségügyi dolgozó többletmunkavégzése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egészségügyi dolgozó önként vállalt többletmunkavégzése

Kérdés: Hogyan kerül figyelembevételre a nyugdíj megállapítása során egy orvosi bt. alkalmazottjának a heti 48 órát meghaladó önként vállalt többletmunkavégzése? Szerez többlet szolgálati időt, illetve jogosultsági időt abban az esetben is, ha nem közalkalmazott, hanem munkaviszonyban áll? Mi a helyzet akkor, ha társas vállalkozóként végezi ugyanezt a tevékenységet?
Részlet a válaszból: […]2003. évi LXXXIV. tv. 4. §-ának a) pontja értelmében egészségügyi dolgozónak az a természetes személy minősül, aki- az általa ellátott egészségügyi tevékenység végzésére jogosító szakképesítéssel rendelkezik, vagy- nem rendelkezik szakképesítéssel, de közreműködik a szakképesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozók által ellátandó feladatokban.A jogszabály tehát nem tesz különbséget a kedvezményt illetően a tekintetben, hogy az érintett munkaviszonyban vagy közalkalmazotti jogviszonyban áll-e. Az egyéni és társas vállalkozók vonatkozásában viszont e szabály nem alkalmazható, hiszen esetükben a munkaidő fogalma nem értelmezhető. Ugyanez mondható el a megbízási jogviszonyban munkát végzőkről is.Az említett jogszabályi hely (2) bekezdése értelmében a többletmunkával szerzett, illetve az általános szabályok alkalmazásával megállapított (a 08-as bevallás 541. sorában bejelentett munkaórák alapján megállapított)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. október 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4872