tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségpénztári adomány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egészségpénztári adomány

Kérdés: Adómentes juttatásnak minősül a 2019. január hónapban átutalt egészségpénztári adomány abban az esetben, ha a foglalkoztató 2018. évben minden hónapban fizetett dolgozónként 5000 forint értékben ilyen juttatást? Hogyan változik az adomány adózása 2019. évben?
Részlet a válaszból: […]volt.A 2019. évben hatályos szabályozás jelentősen eltér a korábbitól. A támogatói adomány összege után az adófizetési kötelezettség nem az egyéni számlán történő jóváíráskor, hanem a kiadás teljesítésének napján keletkezik. A 2019-ben utalt támogatói adományra már a 2019. évben hatályos szabályokat kell alkalmazni.2019-ben eltérő szabály hiányában a támogatói adomány összege a magánszemély összevonás alá eső jövedelme, amely a magánszemély és a kifizető között fennálló jogviszonytól függően lehet munkaviszonyból származó jövedelem, vagy nem önálló tevékenység bevétele. A támogatói adomány az adományozó cégnél jelenik meg bér- és személyi jellegű kifizetésként, ezért az adományozó kifizető 19,5 százalék szociális hozzájárulás, valamint esetlegesen 1,5 százalék szakképzési hozzájárulás fizetésére kötelezett.A magánszemélyt 15 százalék személyi jövedelemadó, 10 százalék nyugdíjjárulék, 7 százalék egészségbiztosítási járulék, valamint másfél százalék[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. január 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5961
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,