tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségkárosodott személy egyéni vállalkozása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 80 százalékos mértékű egészségkárosodott személy egyéni vállalkozása

Kérdés: Létesíthet egyéni vállalkozást az ellátásai veszélyeztetése nélkül az a magánszemély, aki 80 százalékos egészségkárosodása miatt rokkantsági járadékban, valamint fogyatékossági támogatásban is részesül? Amennyiben igen, akkor egészségkárosodására tekintettel élhet?a szociálishozzájárulásiadó-kedvezménnyel? Egyéni vállalkozóként főállású vagy nem főállású kisadózónak minősülne, ha a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti közteherfizetést választaná?
Részlet a válaszból: […]keletkezett egészségkárosodása legalább 70 százalékos mértékű, és nyugellátásban, baleseti nyugellátásban vagy megváltozott munkaképességű személyek ellátásában nem részesül.Az említett jogszabályok egyike sem határoz meg a kereseti tevékenységgel összefüggésben korlátozást, így az egyéni vállalkozói tevékenység nem veszélyezteti ezen ellátásokat.Ugyanakkor sem a fogyatékossági támogatás, sem pedig a rokkantsági járadék nem tekinthető saját jogú nyugellátásnak, így az ebben részesülő személy vállalkozóként biztosítottnak minősül, és havi minimális-adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli.A megváltozott munkaképességű személy vállalkozóként akkor élhet szociális hozzájárulási adókedvezménnyel a 2011. évi CLVI. tv. 462/A. §-a értelmében, amennyiben 2012 előtt rokkantsági nyugdíjban részesült, és ez az ellátása alakult át rokkantsági ellátássá vagy rehabilitációs ellátássá, illetve rokkantsági ellátásban részesül, és egészségi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. március 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5677