tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott dohányzás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaszüneten kívüli dohányzás

Kérdés: Vonhat-e maga után munkáltatói intézkedést a dohányzás munkaközi szüneten kívül a munkahelyen, illetve jogosan elrendelheti-e a munkáltató emiatt a hivatalos munkaidőn túli munkavégzést is?
Részlet a válaszból: […]munkaidő, illetve a rendkívüli munkavégzés a hat órát meghaladja, legalább 20 perc, legfeljebb egy óra munkaközi szünetet kell biztosítani, és ez vonatkozik minden további három órát követően a munkavégzés megszakításával. Ez az idő természetesen nem tartozik bele a munkaidőbe. Ebben az időben étkezhet, pihenhet, illetve dohányozhat a dolgozó. A munkaközi szüneten túli dohányzást viszont a munkáltató megtilthatja. A foglalkoztató megkövetelheti a teljes munkaidő ledolgozását, ráadásul a dohányzók és nemdohányzók között okozhat némi feszültséget, hogy a dohányosok többet pihennek. Természetesen a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2497
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,