tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott biztosítási jogviszony lekérdezése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Biztosítási jogviszony lekérdezése

Kérdés: Hol tudja megtekinteni a biztosítási jogviszonyait az ügyfélkapuval rendelkező magánszemély? Van valamilyen lehetőség az elektronikus ügyintézésre abban az esetben, ha az érintett úgy gondolja, hogy a nyilvántartás nem tartalmaz minden időszakot, amelyet biztosításban töltött?
Részlet a válaszból: […]rendelkezések alapján csak azokat a biztosítási jogviszonyokat tartják nyilván, amelyek már 1998. január 31-én fennálltak, vagy ezt az időpontot követően jöttek létre. Amennyiben valamely jogviszony nem szerepel a listában, az oldal lehetőséget biztosít e-mail küldésére, amelyben pl. megadható a hiányzó jogviszony, illetve javíthatóak a vitatott tételek.Abban az esetben, ha az érintettnek hiányérzete van, a korábbi jogviszonyait adategyeztetési eljárás keretében a nyugdíjbiztosítási rendszerből is lekérheti. Az eljárás megindítására szintén lehetőség van az ügyfélkapun keresztül a https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/nyugdijugyintezes.html oldalon. Itt a "Kérelem a nyugdíjbiztosítás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. március 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6370
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: