tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott biztosítás megszűnése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szüléshez kapcsolódó ellátások vállalkozói igazolvány visszaadása után

Kérdés: Főállású egyéni vállalkozó 2003. március 20-án szült. A szülés napjától terhességi-gyermekágyi segélyben részesült, majd gyermekgondozási díjat folyósítottak részére. 2003. április 1-jén vállalkozói igazolványát visszaadta. (Vállalkozói tevékenysége 2000-ben kezdődött, és a szülésig fizette is a járulékokat.) Az anya 2005. február 28-án ismét szült. A szülést követően milyen pénzbeli ellátásokra lesz jogosult?
Részlet a válaszból: […]határozta meg a 2003. március 20-án született gyermek után járó ellátásokra való jogosultságot. Tekintettel arra, hogy az egyéni vállalkozó a vállalkozói igazolványát visszaadta, ezért a biztosítása megszűnt. Az az időtartam, amelyre terhességi-gyermekágyi segély, majd gyermekgondozási díj folyósítása történt, nem minősül biztosításban töltött időnek, csak ún. jogfenntartó idő. A terhességi-gyermekágyi segélyben, a gyermekgondozási díjban részesülő csak egészségügyi szolgáltatásra jogosult, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaira már nem. Tehát az anya a 2005. február 28-án született gyermeke után terhességi-gyermekágyi segélyre, gyermekgondozási díjra nem jogosult. A 2003. március 20-án született gyermeke után a gyermekgondozási díjat 2005. március[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1061
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,