tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bizonylat nélküli vásárlás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bizonylat nélküli vásárlás közterhei

Kérdés: Milyen adó- és járulékfizetési kötelezettség keletkezik abban az esetben, ha egy dolgozó céges kártyával vásárol, és kiküldetéshez elszámolási előleget kap, de sem a kártyás vásárlásaival, sem az elszámolási előleggel nem tud elszámolni, nem mutat be számlát, sem annak megfelelő bizonylatot? Az elszámolási probléma miatt a munkáltató azonnali hatállyal megszüntette a munkavállaló munkaviszonyát.
Részlet a válaszból: […]át előleget, de a magánszemély utólag nem számolt el bizonylattal, és ez a dolgozó már nem is dolgozik a juttatónál.Az adózási következmény attól függ, hogy a magánszemélynek az elszámolásra átvett előleget, illetve a kártyáról jogosulatlanul felhasznált összeget vissza kellett-e fizetnie vagy sem.Ha a magánszemély az átvett, illetve elköltött összeget visszafizette a juttatónak, akkor a személyi jövedelemadó szabályai szerint nem keletkezett jövedelem. Vizsgálni kell még, hogy nem keletkezett-e kamatkedvezményből származó jövedelem. Külföldi kiküldetésre, külszolgálatra tekintettel adott előleg, elszámolásra kiadott összeg akkor nem keletkeztet bevételt, ha annak a kifizetővel való elszámolása a visszaérkezést követő 30 napon belül megtörténik az Szja-tv. 72. §-a (4) bekezdésének n) pontja alapján.Más adózási következménnyel kell számolnunk[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. június 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4432
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: