tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beltag szülése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bt. beltagjának CSED-jogosultsága

Kérdés: Dolgozhat tovább a betéti társaságban az a kismama, aki várhatóan szeptember közepén szül, több éve fennálló munkaviszonya mellett egy bt. beltagja is, ahol 2013-tól 2014. év végéig kisadózóként volt bejelentve, 2015. január 1-jétől pedig részmunkaidős munkaviszonyban áll, és a főállású munkahelyén keresőképtelen állományban van? Jogosult lesz CSED-re a betéti társaságban fennálló jogviszonyára tekintettel, illetve hol kell benyújtania az erre vonatkozó igényét? A kismama főállású munkahelyén társadalombiztosítási kifizetőhely működik.
Részlet a válaszból: […]"A" jogviszonyában keresőképtelensége alapján táppénzben részesüljön, miközben "B" jogviszonyában díjazás ellenében munkát végez, feltételezve hogy e munkavégzése nem késlelteti gyógyulását.Tehát a kérdésben említett kismama főállású munkaviszonyában annak ellenére kaphat táppénzt, hogy a bt.-ben fennálló részmunkaidő jogviszonyában még munkát végez. A munkavállalót főállású munkaviszonya alapján csecsemőgondozási díj illeti meg, hiszen e jogviszonyában a szülést megelőzően rendelkezik 365 nap biztosítással. A betéti társaság vonatkozásában mindez nem mondható el, hiszen itt 2014. december 31-ig - heti 36 órát elérő főállású munkaviszonya miatt - nem főállású kisadózónak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. augusztus 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4807
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,