tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beltag nyugdíja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Betéti társaság beltagjának nyugdíjba vonulása

Kérdés: Igénybe veheti a nők kedvezményes nyugdíját egy betéti társaság beltagja 2013. július hótól a 40 éves munkaviszonya alapján, vagy meg kell szüntetnie a személyes közreműködését, esetleg munkaviszonyba kell állnia? Nyugdíjasként utána bejelentkezhet a kata hatálya alá?
Részlet a válaszból: […]az igénylő azon a napon, melytől kezdődően az ellátást megállapítják, biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban nem állhat.Csakhogy a biztosított társas vállalkozó jogviszonya a nyugdíjazás napjával kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozói jogviszonnyá alakul át. A kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozóra pedig - noha járulékfizetés terheli - nem terjed ki a biztosítás. E "levezetés" csak társas vállalkozói jogviszony esetén "működik", természetesen a munkaviszonyt meg kellene szüntetni saját jogú nyugellátás igénybevételekor is, korhatár előtti ellátás esetén pedig (amely nem saját jogú nyugdíj) még a társas vállalkozói jogviszonyt is.Ebben az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3995