tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bányászok egészségkárosodási járadékában részesülő munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bányászok egészségkárosodási járadékában részesülő munkavállaló

Kérdés: Milyen járulékfizetési kötelezettség terheli 2020. július 1-jétől azt a munkavállalót, aki bányászok egészségkárosodási járadékában részesül? Vonatkozik a keresőtevékenységére bármilyen kereseti korlát?
Részlet a válaszból: […]kötelezettségét az általános szabályok szerint kell elbírálni és megállapítani. Munkaviszony esetén a foglalkoztatónak meg kell fizetnie a dolgozó után a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást, míg a munkavállalót 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulék terheli.Az említett rendelet 5/K. §-ának (2) bekezdése értelmében a bányászok egészségkárosodási járadékának a keresőtevékenységgel összefüggő szüneteltetésére a 2011. évi CLXVII. tv. 11. §-a (1), (3) és (4) bekezdésének rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell. Ez azt jelenti, hogy 2020-ban az érintett biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyból származó éves[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. augusztus 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6499