tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott baleseti táppénzben részesülő ügyvezető tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Betéti társaság baleseti táppénzben részesülő ügyvezetője

Kérdés: Hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettsége egy betéti társaság ügyvezetői teendőket ellátó beltagjának, aki rendelkezett egy heti 36 órás munkaviszonnyal, amely megszűnt ugyan, de e jogviszonyra tekintettel továbbra is baleseti táppénzben részesül? Az ügyvezető e tevékenységéért jövedelemben nem részesül.
Részlet a válaszból: […]illetve a 2011. évi CLVI. tv. 457. §-ának (1) bekezdése alapján havonta legalább a minimálbér 112,5 százaléka alapulvételével meg kellene utána fizetni a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót, a minimálbér 150 százaléka után a 8,5 százalékos egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot, illetve a minimálbér alapulvételével a 10 százalékos nyugdíjjárulékot. Nem terheli viszont a társaságot a havi minimálisadó- és járulékfizetési kötelezettség abban az esetben, ha a társas vállalkozó táppénzben, illetve baleseti táppénzben részesül [2011. évi CLVI. tv. 458. § (1) bekezdés a) pontja, illetve Tbj-tv. 28. § (1) bekezdés a) pontja]. Az említett jogszabályi hely[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4741
Kapcsolódó összes tárgyszó: