tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott Ausztráliában élő személy nyugellátása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ausztráliában élő személy magyarországi nyugellátása

Kérdés: Jogosult valamilyen nyugellátásra Magyarországon egy 1953-ban született személy, aki 1979-től Ausztráliában él, és a magyarországi munkaviszonya az 1 év szakmunkásképzővel együtt összesen 10 év?
Részlet a válaszból: […]valamelyik állam nyugdíjbiztosítási intézményénél az általános szabály szerinti nyugdíjjogosultság a szolgálati idő hiánya miatt nem áll fenn, ez a nyugdíjbiztosítási intézmény a két állam területén szerzett beszámítható idők figyelembevételével bírálja el a kérelmet. A?magyar-ausztrál egyezmény harmadik állam jogszabályai szerint szerzett biztosítási, illetve szolgálati időszak beszámítását nem engedi meg.Ha az igénylő kizárólag a Magyarországon szerzett szolgálati ideje alapján is jogosult ellátásra, a magyar nyugdíjbiztosítási intézmény az Ausztráliában szerzett beszámítható időszakok figyelmen kívül hagyásával állapítja meg a nyugellátást. Amennyiben az igénylő, illetve a jogszerző csak az időszakok összeszámítását követően rendelkezik a magyar jogszabályok szerinti jogosultsághoz szükséges szolgálati idővel, akkor az összeszámított beszámítható idők figyelembevételével kell az úgynevezett elméleti nyugdíj összegét kiszámítani. Az így kiszámított összegből a magyar szolgálati idő és az összes beszámítható idő arányának megfelelő, a magyar kifizetőt terhelő nyugdíjrész összegét kell meghatározni, ez lesz a folyósítandó magyar nyugdíj. Az utóbbi számítási módszer szerint kerülhet az öregségi nyugdíj megállapításra a kérdésben szereplő esetben. A magyar nyugellátás megállapítása során kizárólag a Magyarországon elért keresetek és jövedelmek vehetők[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5739