Keresés eredménye

A találat a megadott Ausztráliában élő személy nyugellátása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Ausztráliában élő személy magyarországi nyugellátása
Kérdés: Jogosult valamilyen nyugellátásra Magyarországon egy 1953-ban született személy, aki 1979-től Ausztráliában él, és a magyarországi munkaviszonya az 1 év szakmunkásképzővel együtt összesen 10 év?
Részlet a válaszból: […]figyelembevételével bírálja el a kérelmet. A?magyar-ausztrál egyezmény harmadik állam jogszabályai szerint szerzett biztosítási, illetve szolgálati időszak beszámítását nem engedi meg.Ha az igénylő kizárólag a Magyarországon szerzett szolgálati ideje alapján is jogosult ellátásra, a magyar nyugdíjbiztosítási intézmény az Ausztráliában szerzett beszámítható időszakok figyelmen kívül hagyásával állapítja meg a nyugellátást. Amennyiben az igénylő, illetve a jogszerző csak az időszakok összeszámítását követően rendelkezik a magyar jogszabályok szerinti jogosultsághoz szükséges szolgálati idővel, akkor az összeszámított beszámítható idők figyelembevételével kell az úgynevezett elméleti nyugdíj összegét kiszámítani. Az így kiszámított összegből a magyar szolgálati[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5739