tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott arányos szolgálati idő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kisadózó egyéni vállalkozó szolgálati ideje

Kérdés: Választhatja 18 hónapra visszamenőleg a magasabb, havi 75 ezer forintos tételes adó megfizetését egy kisadózó egyéni vállalkozó, aki most szembesült vele, hogy a havi 50 ezer forintos tételes adó megfizetésével csak az alacsonyabb ellátási alappal arányos szolgálati időt szerez, így később szerzi meg a nők kedvezményes nyugdíjához szükséges 40 év jogosultsági időt?
Részlet a válaszból: […]minimálbér összegét.Ugyanakkor az arányos szolgálati időnek - az előzőekben említett jogszabályi hely (1) bekezdése értelmében - kizárólag a Tny-tv. 20. §-ának az alkalmazása során, tehát a nyugdíj összegének a meghatározásánál van jelentősége. Nevezetesen, annak meghatározásánál, hogy a nyugellátás összege hány százalékát teszi ki a havi átlagkeresetnek.Ugyanakkor a nyugdíjjogosultsághoz szükséges 20 év szolgálati idő, illetve a nők kedvezményes nyugdíjához szükséges 40 év jogosultsági idő megállapításánál nem kell az arányos szolgálati idővel kalkulálni. Ebben az esetben 1 nap biztosításban töltött idő = 1 nap szolgálati idővel, vagy 1 nap jogosultsági idővel.Tehát a kisadózó egyéni vállalkozó az 50 ezer forintos tételes adó fizetése esetén ugyanakkor éri el a 40 év jogosultsági időt, mintha 75 ezer forintos havi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5663