tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ápolási díj rehabilitációs ellátás mellett tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ápolási díj és rehabilitációs ellátás együttes folyósítása

Kérdés: Folyósítható együttesen az ápolási díj és a rehabilitációs ellátás annak a munkavállalónak, aki az ellátások folyósítása mellett tovább kíván dolgozni jelenlegi munkahelyén? Milyen intézkedéseket kell megtenni annak érdekében, hogy sem a munkahelye, sem az ellátásai ne kerüljenek veszélybe?
Részlet a válaszból: […]keresőképtelenné válása esetén - folyósítanak. Ez alapján úgy tűnik, mintha a két ellátást egyáltalán nem lehetne együttesen folyósítani, az a bizonyos (4) bekezdés azonban részben felülírja ezt. Az említett jogszabályi hely a) pontja szerint ugyanis az ápolási díjra való jogosultság továbbra is fennáll, ha az ápolási díjban részesülő személy - többek között - a Tny-tv. szerint saját jogú nyugdíjnak minősülő ellátásban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, táncművészeti életjáradékban, átmeneti bányászjáradékban, rokkantsági ellátásban, vagy a 2011. évi CXCI. tv. 33. §-ának (1) bekezdése alapján, a törvény erejénél fogva rehabilitációs ellátásban részesül.Ez azt jelenti, hogy az ápolási díj és a rehabilitációs ellátás folyósítható ugyan egyidejűleg, de kizárólag akkor, ha a jogosult 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban részesült, amely a törvény erejénél fogva alakult át rehabilitációs[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. október 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6229