tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott Amerikába kirendelt munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: USA-ba kirendelt munkavállaló közterhei

Kérdés: Hogyan kell levonni a közterheket annak a kirendelt munkavállalónak az esetében, aki 2011. augusztus 19-től 2012. augusztus 18-ig az Amerikai Egyesült Államokban, az ottani leányvállalatnál végzi a munkáját, és a fizetését itthonról kapja? Tavaly Magyarországon fizette meg az adót és a járulékokat, de ebben az évben az USA-ban adózik. Adóelőleget jelenleg nem vonnak tőle, de 18,5 százalék járulékot igen. Helyes-e ez az eljárás? Hogyan változik abban az esetben, ha októberig maradnia kellene?
Részlet a válaszból: […]megfelelően az USA-ba kirendelt munkavállalóra Magyarországon terjed ki a biztosítás, és itt terheli az egyéni járulékfizetés. Ennek alapja a járulékalapot képező jövedelem, amely megegyezik az adóelőleg-alap számításánál figyelembe veendő jövedelemmel, illetve ha ilyen jövedelem az USA-val kötött kettős adóztatás elkerülése végett kötött szerződésünk (2010. évi XXII. tv.) értelmében nincs, akkor a munkaszerződésben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. május 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3732