tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott álláskeresési támogatásban részesülő nő szülése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Álláskeresési támogatásban részesülő nő szülése

Kérdés: Jogosult táppénzre az a kismama, aki 2020. május hónap végéig álláskeresési támogatásban részesül és veszélyeztetett terhes? Milyen ellátásokat kaphat a gyermek születése után, amelynek várható időpontja 2020. július 5.?
Részlet a válaszból: […]egészségbiztosítási járulék fizetésére nem kötelezett, ennek következtében táppénzre nem jogosult. Magyarázható ez egyébként azzal is, hogy keresőképtelennek azt kell tekinteni, aki betegsége miatt a munkáját nem tudja ellátni. Mivel az álláskeresési támogatásban részesülő személynek munkavégzési kötelezettsége nincs, ezért keresőképtelen sem lehet.Kedvezőbb a jogosultsági feltétele a csecsemőgondozási díjnak.Csecsemőgondozási díjra az a nő jogosult, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napi biztosításban töltött idővel rendelkezik, és a gyermeke a biztosításának a tartama alatt, vagy a biztosítása megszűnését követő negyvenkét napon belül születik. Tekintettel arra, hogy a szülés várható időpontja a biztosításának megszűnését követő negyvenkét napon belül várható, a jogosultsághoz szükséges egyik feltétellel rendelkezik. Sajnos nincs információnk a biztosításban töltött időről, ezért csak feltételezzük, hogy az igénylőnek van a szülést megelőző két éven belül 365 nap biztosításban töltött ideje. Amennyiben rendelkezik ennyi előzetes biztosításban töltött idővel, csecsemőgondozási díjra jogosult.A csecsemőgondozási díj összegét a jogosultság kezdőnapján érvényes minimálbér alapján kell kiszámítani, azonban az ellátás napi alapja nem haladhatja meg az álláskeresési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. március 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6381