Keresés eredménye

2 találat a megadott aktív korúak ellátása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Kevés szolgálati idővel rendelkező beteg személy ellátásai
Kérdés: Milyen lehetőségei vannak egy 59 éves személynek, aki nagyon beteg, de nem jogosult rokkantsági ellátásra, mert nincs elég szolgálati ideje annak ellenére, hogy már közel 34 éve dolgozik?
Részlet a válaszból: […]fogyatékossági támogatásban részesül, vagy akinek a munkanélküli-járadék, álláskeresési járadék, álláskeresési segély, vállalkozói járadék folyósítási időtartama lejárt, vagy akinek esetében az álláskeresési támogatás folyósítását keresőtevékenység folytatása miatt a folyósítási idő lejártát megelőzően szüntették meg, és a keresőtevékenységet követően álláskeresési támogatásra nem szerez jogosultságot. Előzőekhez hasonlóan jogosultságot szerezhet az ellátásra az is, aki az aktív korúak ellátása iránti kérelem benyújtását megelőző két évben az állami foglalkoztatási szervvel vagy a rehabilitációs hatósággal legalább egy év időtartamig együttműködött, vagy akinek esetében az ápolási díj, a gyermekgondozási támogatás, a rendszeres szociális[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5467
2. találat: Álláskeresési járadék és aktív korúak ellátásának változásai
Kérdés: Hogyan változik az álláskeresési járadék és az aktív korúak ellátása a közfoglalkoztatás átalakításához kapcsolódóan?
Részlet a válaszból: […]álláskeresési segély elnevezése nyugdíj előtti álláskeresési segélyre változik, és arra kizárólag azok szerezhetnek jogosultságot, akik a rájuk vonatkozó nyugdíjkorhatár betöltését megelőző 5 évben váltak álláskeresővé. A nyugdíj előtti álláskeresési segély összege változatlanul a minimálbér 40 százaléka. A szociális törvény alapján járó bérpótló juttatás megnevezése (melyet 2011 előtt rendelkezésre állási támogatásként ismertünk) foglalkoztatást helyettesítő támogatásra változik, összege - mely az öregségi minimumnyugdíjjal egyezik meg - ugyancsak nem változik. Erre csak azok jogosultak, akik átmenetileg a közfoglalkoztatásban sem tudnak munkát végezni. 2012-től lép hatályba az a módosítás, mely szerint rendszeres szociális segélyt életkoránál[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. szeptember 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3491