Keresés eredménye

2 találat a megadott ajándékutalvány tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Adómentes ajándékutalvány elszámolása
Kérdés: Egy cég 2007 decemberében 3x6550 forint értékű ajándékutalványt adott három dolgozónak és családtagjainak. Össze lehet-e vonni az egy évben engedélyezett három alkalmat, és egyszerre odaadni az adómentes értéket, vagy három különböző időpontra szóló átadást kell dokumentálni?
Részlet a válaszból: […]nyugdíjban részesülő magánszemélynek és vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozójának legfeljebb évi három alkalommal adott termék, szolgáltatás, illetve az ezekre szóló utalvány értékéből alkalmanként az adóév első napján érvényes havi minimálbér 10 százalékát meg nem haladó rész; az adómentes juttatást a kifizető (szakszervezet, munkáltató) csekély értékű ajándékként tartja nyilván. Az évi három alkalmat a törvény nem szűkíti, nem köti "neves alkalmakhoz", ezért bármely, akár csak helyi vagy személyes jelentőségű alkalom is megalapozza az adómentességet. Ez lehet névnap, születésnap, a juttató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2104
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Természetben adott megbízási díj
Kérdés: Milyen adó-, illetve járulékfizetési kötelezettség terheli a megbízási szerződés keretében, különböző termékek népszerűsítését végző személyek részére, a forgalom százaléka után adott ajándékutalványok értékét? A megbízott magánszemélyek semmilyen egyéb juttatásban nem részesülnek.
Részlet a válaszból: […]értéke) az érintett személyek önálló tevékenységéből származó bevételének számít. E tevékenység bevételéből a költségelszámolás módjától (tételes vagy költséghányad), vagyis a magánszemélyek költségnyilatkozatától függően megállapított jövedelmet - mely az összevont adóalapba tartozik - az adóelőleg alapjaként figyelembe kell venni. A társadalombiztosítási szabályok a biztosítási és járulékfizetési kötelezettséget a megbízási jogviszonyban álló személyek esetében az összevont adóalapba tartozó, az önálló tevékenységből származó bevételnek azon részétől teszik függővé, amelyet az adóelőleg számításánál jövedelemként kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. július 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 303
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,