tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adószámmal nem rendelkező társaság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adószámmal nem rendelkező társaság bejelentési kötelezettségének teljesítése

Kérdés: Milyen módon jelentheti be a frissen alakult betéti társaság társas vállalkozónak minősülő ügyvezetőjét a biztosítást megelőzően abban az esetben, ha a cég még nem rendelkezik adószámmal?
Részlet a válaszból: […]minősülő ügyvezető biztosítása.A Tbj-tv. 10. §-ának (2) bekezdése szerint- a gazdasági társaság, az egyesülés, a szabadalmi ügyvivői társaság, a szabadalmi ügyvivői iroda tagja esetében a tényleges személyes közreműködési kötelezettség kezdete napjától,- egyéni cég tagja esetében az egyéni cég tagjává válás napjától, míg- egyéb esetben a társas vállalkozásnál létesített tagsági jogviszony, illetve vezető tisztségviselői jogviszony létrejötte napjától.Tekintve, hogy a létrehozni kívánt társaság a létesítő okirat közjegyzői okiratba foglalásától vagy ügyvédi ellenjegyzésétől kezdődően előtársaságként működhet, elfordulhat, hogy az ügyvezető és a társasági szerződés szerint személyes közreműködésre kötelezett tagok már ettől a dátumtól, de legkésőbb a cégnyilvántartásba történő bejegyzés napjától biztosítottnak tekintendők, ami egyben azt is jelenti, hogy biztosítottként történő bejelentésüknek már ezen a napon meg kellene (kellett volna) történnie.Tény, hogy ebben az időpontban a társaságok általában még nem rendelkeznek adószámmal, hiszen ennek kiadását az Art. 24/C-24/E. paragrafusai alapján adóregisztrációs eljárás előzi meg, ami főszabályként 1, de legfeljebb 8 munkanapot vesz igénybe.Az a társaság tehát, amely az ügyvezető (vagy más személyes közreműködésre kötelezett tag) biztosítottként történő bejelentésével kivárná az adószám megállapítását, néhány napig "bejelentetlen alkalmazottat" foglalkoztatna, ami mulasztási bírságot[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4528
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: