Keresés eredménye

A találat a megadott adószámmal nem rendelkező társaság tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adószámmal nem rendelkező társaság bejelentési kötelezettségének teljesítése
Kérdés: Milyen módon jelentheti be a frissen alakult betéti társaság társas vállalkozónak minősülő ügyvezetőjét a biztosítást megelőzően abban az esetben, ha a cég még nem rendelkezik adószámmal?
Részlet a válaszból: […]napjától,- egyéni cég tagja esetében az egyéni cég tagjává válás napjától, míg- egyéb esetben a társas vállalkozásnál létesített tagsági jogviszony, illetve vezető tisztségviselői jogviszony létrejötte napjától.Tekintve, hogy a létrehozni kívánt társaság a létesítő okirat közjegyzői okiratba foglalásától vagy ügyvédi ellenjegyzésétől kezdődően előtársaságként működhet, elfordulhat, hogy az ügyvezető és a társasági szerződés szerint személyes közreműködésre kötelezett tagok már ettől a dátumtól, de legkésőbb a cégnyilvántartásba történő bejegyzés napjától biztosítottnak tekintendők, ami egyben azt is jelenti, hogy biztosítottként történő bejelentésüknek már ezen a napon meg kellene (kellett volna) történnie.Tény, hogy ebben az időpontban a társaságok[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4528
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: