Keresés eredménye

2 találat a megadott adószám tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Járulékfizetési kötelezettség kezdete
Kérdés: Mikortól áll fenn a járulékfizetési kötelezettség egy 2007. december 28-án alakult kft. esetében, amely az adószámát csak 2008. január 14-én kapta meg?
Részlet a válaszból: […]között összefüggés nincs. Tehát amennyiben a cég már 2007. december 28-án megkezdte tevékenységét, akkor a járulékfizetési kötelezettség is ettől a naptól áll fenn. Amennyiben a társasági szerződés erre vonatkozóan más dátumot tartalmaz, vagy nem tartalmaz előírást, és a tagok személyes közreműködéséről taggyűlés vagy különmegállapodás rendelkezik, akkor nincs akadálya az ettől eltérő időpont figyelembevételének. Mindenesetre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. március 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2117
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Magánerős építkezésen dolgozó munkavállalók bejelentése
Kérdés: Mi a teendője annak a magánszemélynek, aki családi háza építésekor bejelentés nélkül alkalmazott munkavállalókat? A munkaügyi ellenőrzés során "fekete-munkaerő" alkalmazása miatt megbüntették a magánszemélyt, és munkaviszonynak minősítették a foglalkoztatást. Hogyan teheti meg a bejelentést adószám nélkül, tekintettel arra, hogy az APEH magánépítkezésre nem tud adószámot adni?
Részlet a válaszból: […]foglalkoztatottak tekintetében. A munkáltatónak is minősülő foglalkoztatót az Art. 14. § (1) bekezdésében megjelölt adókötelezettség terheli (pl. bejelentés, bevallás, adófizetés, adóelőleg-fizetés stb.). Az Art. 17. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében az adózónak, ha adókötelezettsége, adóköteles bevételszerző tevékenysége egyéni vállalkozói igazolványhoz, eljárás megindításához nem kötött, a tevékenység megkezdését megelőzően az adóhatóságnál az e célra szolgáló nyomtatványon, írásban kell teljesítenie bejelentkezési kötelezettségét. Ha az adózó bejelentkezési kötelezettségét - jogszabálysértő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. október 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1968