Keresés eredménye

A találat a megadott adóköteles természetbeni juttatás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Melegétkezési utalvány közterhei
Kérdés: Terheli-e a dolgozót szja- és egyénijárulék-fizetési kötelezettség abban az esetben, ha havonta több mint 12 000 forint értékű melegétkezési utalványt kap?
Részlet a válaszból: […]érvényesíthető. A bérjövedelemnek minősülő étkezési hozzájárulás után mind a munkáltatót, mind a munkavállalót az általános szabályok szerint terheli a járulékfizetési kötelezettség is. A főszabálytól eltérő rendelkezéseket fogalmaznak meg az Szja-tv. 69. §. (1) bekezdés d) és e) pontjai. Az adóköteles természetbeni juttatás után az adózási teher a munkáltatóra fordul, ha a munkáltató valamennyi munkavállaló részére azonos feltételekkel és módon ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék, nyújtott szolgáltatás révén juttat adóköteles bevételt. Ugyancsak a munkáltató teljesíti az adófizetési kötelezettséget, ha a termék, a szolgáltatás azonos értékben meghatározott keret terhére valamennyi juttatásban részesülő magánszemély számára ugyanazon termék-[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2569