Keresés eredménye

4 találat a megadott adategyeztetés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Szolgálati idő
Kérdés: Érdemes bejelenteni a katonai szolgálatot abban az esetben, ha a nyugdíjbiztosítási adategyeztetés során a sorkatonai szolgálat teljes idejére munkaviszonyt igazoltak? Jelenthet ez a nyugdíj szempontjából pozitív változást?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5675
2. találat: Adategyeztetési eljárás
Kérdés: Kérhető e-mailen keresztül az adategyeztetési eljárás lefolytatása?
Részlet a válaszból: […]személyazonosság igazolása után biztonságosan kapcsolatba léphessenek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal, illetve más, elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervvel. Tekintettel arra, hogy az e-mail nem felel meg a jogszabályok által meghatározott azonosítási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. október 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4885
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
3. találat: Nyugdíj-biztosítási adategyeztetés
Kérdés: Mit jelent az pontosan, hogy a nyugdíj­intézet mindenkivel egyezteti az adatait?
Részlet a válaszból: […]nap) áll rendelkezésére ahhoz, hogy az adatait észrevételezze vagy egyetértését jelezze. Amennyiben eltérést tapasztal, azt az igazgatási szervnek jeleznie kell, amely észrevételek, jelzések tisztázásra kerülnek. A bizonyítandó időszakra javasoljuk a rendelkezésre álló egykorú okiratokat csatolni.A hivatal által kezdeményezett eljárásban a dokumentumok ugyan papíralapon kerülnek kiküldésre, de az ügyfél az eljárás bármely szakaszában - sőt a tájékoztatólevél kézhezvételét követően is - kérheti a kapcsolattartás módjának elektronikusra változtatását. Ebben az esetben az eljárásban minden dokumentum (végzés, határozat, megkeresés stb.) ügyfélkapun keresztül jut el az ügyfélhez, és az ügyfél ugyanilyen módon, soron kívül el tudja juttatni az igazgatási szervhez a szükséges[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4659
4. találat: Adategyeztetés
Kérdés: Milyen okból indíthatott adategyeztetést a nyugdíj-biztosítási igazgatóság, ha a biztosított ezt nem kérte, de mégis ilyen jellegű tájékoztatást kapott?
Részlet a válaszból: […]nincs tennivalója, mert a lakóhely szerinti nyugdíj-biztosítási igazgatóság kimutatást küld a hatósági nyilvántartásban található jogszerzésről.Az eljárás határozattal zárul, amelynek jogerőre emelkedésével egyidejűleg az adatok egy végleges adatbázisba kerülnek.Az egyeztetési eljárást a nyugdíj-biztosítási igazgatási szervek hivatalból folytatják le, illetve az adat­egyeztetést szükség esetén kérelemre is lefolytatják.Jelenleg hivatalból az 1955 és 1959 között született biztosítottakkal történő adategyeztetési eljárások indulnak. Az 1960. évben vagy azt követően született (volt) biztosítottak esetén az egyeztetési eljárást később, ötéves korcsoportonként indítják meg. Egy öt­éves korcsoport kiértesítésére tehát két év áll rendelkezésre. Végül minden biztosított[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4505