tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 67 százalékos rokkant tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Rokkantnyugdíjas foglalkoztatása

Kérdés: Foglalkoztatható-e napi 4 órában (heti 20 óra) takarítói állásban egy 67 százalékos, III. csoportba tartozó rokkantnyugdíjas?
Részlet a válaszból: […]minősül rendszeresnek a munkavégzés akkor, ha a munkakörre meghatározott teljes munkaidőnél rövidebb munkaidőben történik, ha pedig rokkantnyugdíjas már a munkaképesség csökkenésének megállapítását meg előzően is rövidebb munkaidőben dolgozott, akkor, ha a munkaideje a munkaképesség csökkenésének megállapítását követően tovább csökken. A keresetet akkor kell lényegesen kevesebbnek tekinteni a munkaképesség csökkenésének megállapítása előtti kereseténél, ha a keresetek közötti különbség legalább húsz százalék [Tny-tv. R. 18. § (1) és (3) bekezdései]. A kérdésből nem derül ki, hogy az érintett személyt a munkaképesség csökkenésének megállapítását meg előző munkakörében elért munkaidejénél alacsonyabb munkaidőben foglalkoztatják-e a heti 20 órával, de amennyiben igen - és ez jelenthet akár csak 1 órával alacsonyabb munkaidőt -, akkor kereseti korlátozás nélkül dolgozhat. Ha a 20 órás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1512