tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 55 százalékos egészségkárosodott tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 55 százalékos egészségkárosodott ellátásai

Kérdés: Milyen jogszabály teszi lehetővé, hogy egy 55 százalékos egészségkárosodott személy rokkantsági nyugdíjat igényeljen?
Részlet a válaszból: […]nyugdíjra, akinek az egészségkárosodása aa) 79 százalékot meghaladó mértékű, vagy ab) 50-79 százalékos mértékű, ezzel összefüggésben a jelenlegi vagy az egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas, azonban a rehabilitációs szakértői szerv szakvéleménye alapján rehabilitációja nem javasolt, és b) az életkorára előírt szolgálati idővel rendelkezik, és c) az egészségkárosodás következtében ca) keresőtevékenységet nem folytat, vagy cb) keresete, jövedelme legalább 30 százalékkal alacsonyabb az egészségkárosodást megelőző négy naptári hónapra vonatkozó keresete, jövedelme havi átlagánál, és d) táppénzben, baleseti táppénzben nem részesül. A rokkantsági nyugdíjra jogosultság feltételeiről a Tny-tv. 36/A. § rendelkezik. Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy a rokkantsági nyugdíjjogosultság[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2574