tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott 36 órás munkaviszony tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ügyvezető két munkaviszonya

Kérdés: Mentesíti a társas vállalkozói jogviszony utáni járulékterhek megfizetése alól egy cég ügyvezetőjét a két munkahelyen fennálló munkaviszony abban az esetben, ha az egyik munkáltatónál heti 30 órás munkaviszonyban, a másiknál pedig heti 6 órás munkaviszonyban áll alkalmazásban?
Részlet a válaszból: […]a havi minimális adó- és járulékfizetési kötelezettség alól.Abban az esetben, ha a vállalkozó több munkáltatónál áll egyidejűleg munkaviszonyban, a heti 36 órás foglalkoztatás megállapítása során [a Tbj-tv. 31. § (4) bekezdése, illetve a 2011. évi CLVI. tv. 458. § (5) bekezdése értelmében] az egyidejűleg fennálló munkaviszonyokban előírt munkaidőt össze kell számítani.Az említett szabályt a kérdésben vázolt helyzetre alkalmazva: a 30, illetve[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5172

2. találat: Vállalkozók részmunkaidős munkaviszonya

Kérdés: Mentesíti-e a járulékfizetési kötelezettség alól az egyéni, illetve a társas vállalkozót, ha egy napi 6 és egy napi 2 órás részmunkaidős munkaviszonya van?
Részlet a válaszból: […]foglalkoztatással rendelkező egyéni vállalkozó járulékalapja a tényleges kivét azzal, hogy a heti 36 órás foglalkoztatás megállapításánál az egyidejűleg fennálló munkaviszonyokban előírt munkaidőt össze kell számítani. Természetesen a vállalkozásból származó ténylegesen elért, járulékalapot képező jövedelem után ebben az esetben
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3469

3. találat: 20 órás munkaviszonyban álló orvos társas vállalkozása

Kérdés: Milyen járulékokat, illetve ehót kell megfizetni az után a kft.-ügyvezető után, aki személyesen is részt vesz a társaság tevékenységében, de jövedelmet nem vesz fel? A vállalkozó orvosként dolgozik heti 20 órás munkaviszonyban, de az ügyeletekkel és egyéb túlórákkal munkaviszonyban eltöltött ideje a heti 36 órát mindig meghaladja.
Részlet a válaszból: […]ha ez tagsági jogviszony alapján történik - az érintett orvos társas vállalkozónak minősül. A kiegészítő tevékenységet folytatónak nem minősülő társas vállalkozó pedig biztosított, akit tagi jövedelem híján is terhel a minimális járulékfizetési kötelezettség (havi 131 ezer forint vagy a minimálbér alapján), ha másutt nem rendelkezik heti 36 órát elérő foglalkoztatással. A heti 36 órás foglalkoztatás tényét nem munkaszerződéssel, hanem munkáltatói igazolással kell bizonyítani. Amennyiben tehát a munkáltató igazolja (és ezt - figyelembe véve az ügyeleteket és túlórákat - megteheti), hogy a munkavállaló foglalkoztatása[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. november 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1992
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

4. találat: 36 órás munkaviszony több jogviszonyból

Kérdés: Összegyűjthető-e a heti 36 órás munkaviszony több, egyidejűleg fennálló jogviszonyból is?
Részlet a válaszból: […]tartó időtartam, amibe be kell számítani a munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység idejét is. Eltérő rendelkezés vagy megállapodás hiányában a munkaidőbe a munkaközi szünet időtartama - a készenléti jellegű munkakör kivételével - nem számít bele: napi munkaidő esetén az egy naptári napra eső, vagy huszonnégy órás, megszakítás nélküli időszakba tartozó munkaidő; heti munkaidő esetén az egy naptári hétre eső, vagy százhatvannyolc órás, megszakítás nélküli időszakba tartozó munkaidő. A biztosítási kötelezettség elbírálásánál az egyik legfontosabb feladat annak megállapítása, hogy a többes jogviszonyban munkát végző személy rendelkezik-e valamelyik jogviszonyában legalább heti 36 órás munkaviszonnyal. Abban az esetben, ha a társas, illetőleg az egyéni vállalkozó egyidejűleg legalább 36 órás munkaidővel járó munkaviszonyban is áll, illetve közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytat tanulmányokat, a társas vállalkozás, illetőleg a társas vállalkozó járulékfizetésének[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1
Kapcsolódó tárgyszavak: ,