tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1966-ban született férfi tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Nyugdíj igénylése korhatár betöltése előtt

Kérdés: Milyen feltételekkel mehetne nyugdíjba a korhatár betöltése előtt egy jelenleg 52 éves személy, aki 1983-ban végezte el az ipari iskolát, és azóta folyamatosan dolgozik? Valóban van olyan lehetőség, hogy ha megfizeti a járulékait, akkor hamarabb igényelheti az ellátást?
Részlet a válaszból: […]előbbiekben ismertetett jogosultsági idő - ha a jogosult a saját háztartásában öt gyermeket nevelt - egy évvel, minden további gyermek esetén további egy-egy évvel, de összesen legfeljebb hét évvel csökken. Negyven év jogosultsági időből főszabály szerint nyolc év, olyan nő esetében pedig, akinek a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel ápolási díjat állapítottak meg, a tíz év igazolható gyermekvállalás esetére nyújtott pénzbeli ellátások folyósításának idejével.Sajnos az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt -?az előzőekben bemutatott nyugdíjazási formán kívül?- még a hiányzó évek "megvásárlásával" sem lehet nyugdíjba vonulni.A hiányzó év vásárlása nem a korábbi időpontban történő nyugdíjba vonulásnak, hanem az öregségi nyugellátás megállapításához hiányzó szolgálati idő megszerzésének lehetőségét jelenti. Abban az esetben ugyanis, ha a társadalombiztosítási öregségi teljes nyugdíjhoz a Tny-tv.-ben meghatározott húsz év szolgálati idő, vagy az öregségi résznyugdíjhoz előírt tizenöt év szolgálati idő hiányzik, az öregségi résznyugdíjra vagy öregségi teljes nyugdíjra jogosultság megszerzéséhez hiányzó szolgálati idő, legfeljebb azonban öt naptári év pótlása érdekében a lakóhely szerint illetékes járási hivatalnál megállapodás köthető.A megállapodás megkötése[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5649