tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1962-ben született nő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1962-ben született nő nyugellátása

Kérdés: A jelenlegi szabályok alapján előreláthatólag mikortól jogosult nyugellátásra, illetve ha korkedvezménnyel megy nyugdíjba, az öregségi nyugdíjkorhatár elérése után megkapja-e a teljes öregségi nyugdíjat az az 1962-ben született nő, aki a gimnázium elvégzése után 1 évet dolgozott, majd 4 évig egyetemre járt, amelynek elvégzése után egy hónap múlva elhelyezkedett és dolgozott, közben férjhez ment, szült 3 gyereket, kihasználta a GYES, GYED, GYET adta lehetőségeket, de a munkaviszonya folyamatos volt?
Részlet a válaszból: […]aki legalább 40 év szolgálati időt szerzett. Csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult az a biztosított, akinek a 40 év szolgálati időből legfeljebb 3 év hiányzik, és az 59. életévét betöltötte. A csökkentés mértéke a nyugdíj megállapításának időpontjától a hatvankettedik életév betöltéséig terjedő időszak minden 30 napjára - 1-365 nappal rövidebb szolgálati idővel rendelkező esetében havi 0,1 százalék, - 366-730 nappal rövidebb szolgálati idővel rendelkező esetében havi 0,2 százalék, - 731-1095 nappal rövidebb szolgálati idővel rendelkező esetében havi 0,3 százalék. A fentiek alapján az 1962-ben született nő öregségi nyugdíjkorhatárát 2024-ben, 62 éves korában tölti be. Előrehozott öregségi nyugdíjra 59 éves korától (2021-től) jogosult, amennyiben eddig az időpontig 40 év szolgálati időt szerez. A leírtak alapján, amennyiben 2021-ig folyamatosan munkaviszonyban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. február 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 948
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: