tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1960-ban született nő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1960-ban született nő

Kérdés: Mikor kérheti a nyugdíja megállapítását egy 1960-ban született nő, aki Magyarországon a szakmunkásképző iskola beszámításával 21 év, Ausztriában pedig 20 év szolgálati idővel rendelkezik, és egy gyermeket szült? Jogosult lesz a nők kedvezményes nyugdíjára? Beszámítható a 40 év szolgálati időbe a szakmunkásképző iskola?
Részlet a válaszból: […]szolgálati idővel, és azon a napon, melytől kezdődően a nyugdíj megállapítását kéri, biztosítással járó jogviszonyban nem áll. Emellett a nők életkortól függetlenül abban az esetben vonulhatnak nyugdíjba, ha legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkeznek, és azon a napon, melytől kezdődően az öregségi nyugdíj megállapítását kérik, nem állnak biztosítással járó jogviszonyban. Azonban a negyven év jogosultsági idő ellenére sem állapítható meg az öregségi teljes nyugdíj, ha az igénylő nem rendelkezik harminckét év keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel (ez az idő harminc év olyan nő esetén, akinek a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel ápolási díjat állapítottak meg, vagy aki 1998. január 1-jét megelőzően ezzel egy tekintet alá eső szolgálati időt szerzett).A nők kedvezményes öregségi nyugdíjának megállapítása során jogosultsági időként a keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idő, valamint a terhességi-gyermekágyi segélyben, csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idő, vagy ezekkel egy tekintet alá eső, 1998. január 1-jét megelőzően szerzett szolgálati idő vehető figyelembe.A kérdező negyven év jogosultsági idő megszerzése esetén nyugdíjba vonulhat, hiszen a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjára való jogosultságának meghatározásánál az Ausztriában szerzett, a magyar jogszabályok szerint jogosultsági időnek minősülő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5084
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: