tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1959-ben született férfi tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1959-ben született férfi

Kérdés: Hová fordulhat egy 60. életévét betöltött férfi, aki nagyon beteg, ezért semmilyen munkát nem tud vállalni, nem jogosult rokkantsági ellátásra, mert nincs elég biztosítási ideje, és nyug-ellátást sem kaphat, mert még nem töltötte be a nyugdíjkorhatárt?
Részlet a válaszból: […]öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg. Az egészségkárosodás mellett a kivételes rokkantsági ellátáshoz szükséges, hogy a kérelmező a rokkantsági ellátás megállapításához előírt biztosítási idő legalább felét igazolni tudja. Egy korábbi, a kellő biztosítási idő hiánya miatt hozott elutasító döntéssel lehet igazolni a biztosítási időt.A kivételes rokkantsági ellátás megállapítása a fentieken túl akkor lehetséges, ha a kérelmező nem végez keresőtevékenységet, és nem részesül rendszeres pénzellátásban.A rehabilitációs hatóságoknak a kivételes ellátás megállapítása során figyelemmel kell lenni a kérelmező egészségi állapotának komplex minősítésben meghatározott mértékére, az előzetesen megszerzett biztosítási idő mennyiségére, továbbá a jövedelmi helyzetére, és minden olyan további körülményre, mely megalapozza a rászorultságát a kivételes rokkantsági ellátásra. Különös méltánylást érdemlő körülményként értékelhetők például azok a körülmények, amelyek rendkívüli mértékben és módon veszélyeztetik a kérelmező megélhetését. Ilyen lehet a tartós betegség, a megnövekedett gyógyszer- és lakásfenntartási költségek, a tartásra köteles és képes hozzátartozó hiánya stb. A felsoroltak mellett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6310
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: