tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1955-ben született polgármester tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1955-ben született polgármester

Kérdés: Kérheti a nyugdíj megállapítását a megbízatása megszüntetése nélkül egy 1955-ben született főállású polgármester, aki 2019 szeptemberében elérte a nyugdíjkorhatárt? Elláthatja majd a polgármesteri feladatait a továbbiakban az öregségi nyugdíj mellett?
Részlet a válaszból: […]hónapját követő hónap első napjától a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig - szüneteltetni kell, ha a nyugdíjas- közalkalmazotti jogviszonyban,- rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban,- honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban,- kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban,- köztisztviselőként vagy közszolgálati ügykezelőként közszolgálati jogviszonyban,- bírói szolgálati viszonyban,- igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban,- ügyészségi szolgálati viszonyban,- a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti hivatásos szolgálati jogviszonyban vagy- a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszonybanáll.A nyugellátás igénybevételének tehát nincs akadálya (amely időponttól az érintett saját jogú nyugdíjasnak minősül), ám ellátásának folyósítása a főállású polgármesteri tisztség tartama alatt szünetel.Amennyiben az érintett nem kéri a nyugellátás megállapítását, további szolgálati időt és nyugdíj alapjául szolgáló jövedelmet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6317
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: