tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1955-ben született közalkalmazott tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1955-ben született közalkalmazott nyugdíjazása

Kérdés: Mikortól jogosult az öregségi nyugdíjra, illetve mikor kell megszüntetnie a közalkalmazotti jogviszonyát egy 1955. január 31-én született személynek, aki igénybe kívánja venni az ellátást, de a lehető legtovább dolgozni szeretne?
Részlet a válaszból: […]kedvezményes nyugdíj akkor állapítható meg, ha az igénylő a negyven év jogosultsági időből legalább harminckét évet keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett. Olyan nőnek pedig, akinek a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel ápolási díjat állapítottak meg, vagy aki 1998. január 1-jét megelőzően ezzel egy tekintet alá eső szolgálati időt szerzett, harminc év jogosultsági időt kell igazolnia, melyet keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett.2018. július 26-tól sem a korbetöltés, sem a negyven év jogosultsági idő alapján megállapítható öregségi nyugdíjnak nem jogosultsági feltétele a biztosítási jogviszony megszüntetése. A közszférában történő munkavégzés mellett igényelt öregségi nyugdíjról azonban jó tudni, hogy annak folyósítása a megállapítással egyidejűen a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig szüneteltetésre kerül. Az öregségi nyugdíj a nyugdíjas kérelmére akkor folyósítható, ha a jogosult igazolja, hogy a közszférában létesített jogviszonya megszűnt.Az öregségi nyugdíj folyósítása abban az esetben kerül szüneteltetésre,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. szeptember 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5861
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: