tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1949 után született férfi tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1949 után született férfi nyugellátása

Kérdés: Az 1949-ben, illetve azt követően született férfi milyen feltételekkel mehet el előrehozott öregségi nyugdíjba, illetve alkalmazható-e a korengedményes nyugdíjazás, és ha igen, hány évig kell a munkáltatónak a nyugdíjat megfizetnie?
Részlet a válaszból: […]megállapításának feltételei a következők: A munkáltató és a munkavállaló megállapodjon a nyugdíjazásról. A munkavállaló a Tny-tv.-ben meghatározott reá irányadó korhatárt (62. életév) öt éven belül elérje. A munkavállaló rendelkezzék az előrehozott öregségi nyugdíjhoz szükséges, előzetesen igazolt szolgálati idővel, és előrehozott öregségi nyugdíjra vagy csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra nem jogosult. A munkáltató vállalja, hogy a munkavállalóra a rendeletben előírt öregségi korhatára betöltéséig az évenkénti emelések és a kiegészítések nélküli nyugdíj összegét a fizetési értesítés kézhezvételét követő 15 napon belül a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság elkülönített számlájára egy összegben befizeti. A munkáltató vállalja, hogy a fizetési értesítésben foglaltak szerint az első tényleges folyósítás naptári évében irányadó összegben a postaköltségeket is megfizeti annyi naptári hónapra, amennyire a korengedményes nyugdíjat folyósítani kell. A korengedményes nyugdíj[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. augusztus 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 733
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: