tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott 100 százalékos rokkant tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: 100 százalékos rokkant munkavállaló jogállása

Kérdés: Valóban korlátlanul kereshet-e, illetve beszámítható-e a rehabilitációs hozzájárulás megállapításánál egy 100 százalékos rokkant munkavállaló?
Részlet a válaszból: […]hely alatt azokról a munkavállalókról van szó, akik egészségkárosodása 50-79 százalék között van, másként fogalmazva III. rokkantsági csoportba tartozik. A kérdésben említett dolgozó viszont nyilvánvalóan 79 százalékosnál nagyobb egészségkárosodást szenvedett el, így I. vagy II. rokkantsági csoportba tartozik. Az e körbe tartozó munkavállalók természetesen figyelembe vehetők a rehabilitációs hozzájárulás megállapításánál, mint megváltozott munkaképességű[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3033
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Rokkantsági nyugdíjas vállalkozó munkavégzése

Kérdés: Egy rokkantsági nyugdíjban részesülő II. fokozatú 100 százalékos rokkant egyéni vállalkozónál a munkát 2004-ben alkalmazottja végezte, akinek 2004. december 31-én megszűnt a munkaviszonya. 2005-ben a vállalkozó evaalany lett. Napi hány órában végezhet vállalkozói tevékenységet, hogy rokkantsági nyugdíját ne veszítse el?
Részlet a válaszból: […]rokkantság nélkül elérhetne. E szabály alkalmazásában az nem dolgozik rendszeresen, aki a munkakörére megállapított teljes munkaidőnél rövidebb munkaidőben dolgozik, vagy ha már a megrokkanását megelőzően is rövidebb munkaidőben dolgozott, ez a megrokkanását követően tovább csökken. A keresetet pedig akkor lehet lényegesen kevesebbnek tekinteni, ha az legalább 20 százalékkal elmarad az előzőekben említettektől (Tny-tv. R. 18. §). A kérdésben egyéni vállalkozóról van szó, aki esetében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 982

3. találat: II. fokozatú rokkant foglalkoztatása

Kérdés: Milyen feltételekkel foglalkoztatható az a II. rokkantsági fokozatba tartozó, születésétől 100százalékban rokkant hölgy, akinek karja és kezei is korlátozottan mozgásképesek, és rokkantsági nyugdíjban részesül?
Részlet a válaszból: […] Lényegesen kevesebb a kereset, ha a keresetek közötti különbség legalább 20 százalék. Nem dolgozik rendszeresen az, aki a munkakörére megállapított munkaidőnél rövidebb munkaidőben dolgozik, ha pedig már a megrokkanást megelőzően is rövidebb munkaidőben dolgozott, akkor, ha munkaideje a megrokkanást követően tovább csökken. (Ebben az esetben a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjas keresetének összegét nem kell vizsgálni.) Tehát önmagában az a tény, hogy a Tny-tv. 29. § (1) bekezdésének b) pontja szerint a II. rokkantsági csoportba tartozik az, aki teljesen munkaképtelen, de mások gondozására nem szorul, még nem zárja ki azt, hogy az ebbe a rokkantsági fokozatba tartozó személyek munkát vállaljanak. Nem árt tudni, hogy az átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban részesülő személyek a fentiekben ismertetett, a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjasokra vonatkozó szabályok szerint folytathatnak keresőtevékenységet, az alábbi különbséggel: Nem dolgozik rendszeresen az, aki a munkakörére megállapított munkaidőnél rövidebb munkaidőben dolgozik, ha pedig már az 50 százalékos munkaképesség-változást megelőzően is rövidebb munkaidőben dolgozott, akkor, ha munkaideje tovább csökken. (Ebben az esetben a kereset összegét nem kell vizsgálni.) A kereset akkor lényegesen kevesebb, ha annak öszszege négy hónapig legalább 20 százalékkal kevesebb annál az összegnél, amelyet a megváltozott munkaképessége előtti foglalkoztatójánál, az akkori munkakörében, az 50 százalékos munkaképesség-változás nélkül elérhetne. Az öregségi nyugdíjra jogosító korhatár betöltése után már nincs kereseti vagy munkaidő-korlátozás a rokkantsági nyugdíjas munkavállalónál sem.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. január 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 917