tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott 08-as bevallás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Heti 36 órát elérő munkaviszonnyal rendelkező társas vállalkozó bejelentése

Kérdés: Mi az oka annak, hogy be kell adni a '08-as bevallás M lapját nullásan azokról a társas vállalkozókról is, akik máshol rendelkeznek heti 36 órát elérő munkaviszonnyal, ahol a bejelentésük és a közteherfizetés is rendben megtörténik?
Részlet a válaszból: […]alapján járulékfizetési kötelezettség terheli. E jogviszonya alapján is szert tehet szolgálati időre, illetve járulékalapot képező jövedelemre, és megilletik az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai.Üzemi baleset esetén pedig megilleti őt a baleseti ellátás is. Az ezekhez
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. július 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5449

2. találat: '08-as bevallás

Kérdés: Jelölni kell a rokkantsági ellátás, rehabilitációs járadék, rehabilitációs ellátás, szolgálati járandóság, korhatár előtti ellátás folyósításának tényét a '08-as bevallásban a munkaviszonyban álló munkavállaló M-es lapján?
Részlet a válaszból: […]minősül - nem befolyásolják a járulékfizetési kötelezettséget.Az alkalmazandó kódok a következők:0 - Nem részesül nyugellátásban, korhatár előtti ellátásban, rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban.1 - Korhatár előtti ellátásban részesül.2 - Szolgálati járandóságban részesül.3 - Rehabilitációs járadékban részesül a 2011. december 31-én hatályos jogszabályok alapján [Rj-tv. 4. § (2) bekezdés, 13. § (1) bekezdés e) pontja]. (Kizárólag a 2015. január 1-jét megelőző időszakra vonatkozóan alkalmazható.)4 - Rehabilitációs ellátásban részesül.5 - Rokkantsági ellátásban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. április 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5369
Kapcsolódó tárgyszavak: